2010-03-30 10:35:03• hírek • Szatmar.ro

Két meccs, két gól, élen a CFR

Pragmatikus játékkal nyertek a kolozsváriak Brassóban, a Vaslui pedig Temesváron.

A román labdarúgó bajnokság 24. fordulójában két mérkőzés maradt hétfőre, mindkét esetben bajnokaspiránsok sora lépett pályára. Érdekesség, hogy a hazai csapatoknak nem sok babér termett, mivel mind a Temesvár, mind a Brassó 1-0 arányban veszített a Vaslui illetve a Kolozsvári CFR ellen.

A nap rangadóján a második helyezett Temesvár a hatodik Vasluit fogadta, ám a két gárdát csak egy pont választotta el. Egészen a 12. percig, amikor is Costly vezetést szerzett a vendégeknek, így rögtön két egység lett közte, de már a moldvaiak javára. A találkozó kiegyenlített küzdelmet hozott, egyik fél sem kockáztatott sokat, így nem is tudott fölénybe kerülni. A hazaiaknak minden esély megadatott, hogy kiegyenlítsenek, és csak magukat okolhatják, amiért nem tudtak élni a lehetőségekkel: Pavlovicsot (Vaslui) már a 37. percben kiállították, az 57. minutumban Goga büntetőt hibázott, a 80.-ban pedig Parks a kapufát találta el.


Bud lőtte a CFR gólját fotó: cfr1907.ro
Bud lőtte a CFR gólját fotó: cfr1907.ro


A másik találkozón a CFR azzal a szándékkal lépett pályára Brassóban, hogy megőrizze vezető pozícióját a tabellán. És ez sikerült is neki, köszönhetően Bud 17. percben szerzett góljának valamint rendkívül pragmatikus játékának. A hazaiak ugyanis szinte végig többet támadtak, a kolozsváriak gólja előtt Munteanu kétszer is megszerezhette volna a vezetést. A vasutasok szervezetten védekeztek és kontráztak, a nagyobb helyzeteket is ők dolgozták ki, de Koné három alkalommal is elvétette a célt kedvező szituációból. A találkozó vége felé egyre nagyobb lett a brassói nyomás, Ionescu helyzeténél Nuno Claro nagyot védett, akárcsak a túloldalon Coman Koné ziccerénél, így nem változott az eredmény.

Ez pedig azt jelenti, hogy a 46 pontos CFR őrzi helyét a tabella élén, megelőzve a 44 egységgel rendelkező Vasluit, a 43 pontos Steauát valamint a Temesvár, Dinamo és Urziceni alkotta triót, amely 42 pontot gyűjtött.

Eredmények:
Temesvár - Vaslui 0-1
gól: Costly (12.)

Brassó - Kolozsvári CFR 0-1
gól: Bud (17.)

Korábbi eredmények:
Medgyes - Galac 0-1
gól: Costin (36.)

Pandurii - Steaua 0-0

Iasi - Curtea de Arges 0-0

Rapid - Craiova 0-1
gól: Gangioveanu (92.)

Beszterce - Ceahlaul 1-0
gól: Petre (20.)

Urziceni - Dinamo 4-4
gólok: Onofras (1.), Semedo (10.), Bilasco (71., 11-es, 94.) illetve Fernandes (6., öngól), Cristea (8., 64., 11-es), Torje (48.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: